Байдън смята, че неваксинираните американци са риск за икономиката на САЩ

Байдън смята, че неваксинираните американци са риск за икономиката на САЩ Снимка: wikipedia.org

В САЩ са регистрирани повече от 44 милиона случая на коронавирусна инфекция

"В Съединените щати има 67 милиона души, които не са ваксинирани срещу CAVID-19, въпреки че имат право на това. Те могат да представляват риск за американската икономика", заяви президентът на САЩ Джо Байдън.

"Неваксинираните излагат на риск нашата икономика, тъй като хората не желаят да излязат на улицата. И помислете, даже там, където няма ограничения за посещение на ресторанти, фитнес зали и кина, хората не се доближават до тях, защото се страхуват да не се разболеят. Опитах всичко, което беше по силите ми, за да ваксинирам хората", каза той в изявление в щата Илинойс.

"Неваксинираните също така препълват нашите болници, отделенията за спешна помощ и отделенията за интензивна терапия", Те заемат местата и хората със сърдечни пристъпи, тези, които се нуждаят от операция от рак или поради други причини, не могат да получат медицинска помощ", каза той.

Президентът съобщи, че към момента 185 милиона американци са напълно ваксинирани, на 75% от имащите право на ваксинация е направена поне по една инжекция.

"Последните данни показват, че латиноамериканците, чернокожите американци, коренното американско население и американците от азиатски произход понастоящем се ваксинират с приблизително същата честота, като и белите", отбеляза Байдън.

По данни на американския университет "Джон Хопкинс" в САЩ са регистрирани повече от 44 милиона случая на коронавирусна инфекция и над 710 хиляди смъртни случая сред заразените.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: