Нов британски телевизионен екоканал получи кралска благословия

Нов британски телевизионен екоканал получи кралска благословия Снимка: newenglandforestry.org

В искрено обръщение към аудиторията на новата RE: TV, принц Чарлз отправи молба към обществото да „действа сега“, за да защити бъдещето на планетата.

Британският престолонаследник оповести, че новата телевизия ще представя проекти от цял свят, които работят за трансформирането на бизнеса в посоката към усточиви и екологични практики. 

„Прекарах голяма част от живота си в опити да ангажирам хората и бизнеса с проблемите и решенията на климатичната криза. RE: TV е създадена с цел да улови волята и въображението на човечеството и да защитава най-вдъхновяващите решения за устойчивост от цял ​​свят. Надявам се в партньорство с Amazon Prime Video да демонстрираме на какво е способен светът в стремежа си към устойчиво бъдеще”, заяви бъдещият крал, цитиран от express.co.uk.

Телевизията стартира като част от сделка с Amazon Prime само месеци, след като принц Хари и Меган Маркъл обявиха програма със сходна тематика за близо € 88 милиона, за чиято реализция двойката ще съдейства на стрийминг конкурента Netflix.

Разбира се, наивно е да се мисли, че британският престоноласледник ще осигурява издръжката на новия канал, въпреки че в рекламите натрапчиво се повтаря фразата „Телевизията на принц Чарлз”. В своя уебсайт Prime Video обяви, че: „RE: TV е витрина за вдъхновяващи иновации и идеи, които сочат пътя към устойчиво бъдеще, под ръководството на главния редактор, Негово Кралско Височество Принца на Уелс". Така че, съсловието на телевизионните редактори рязко се обогати.

The Farmer and his Prince TRAILER - YouTube
Снимка - youtube.com

Стартирането на свързания с Amazon канал е следствие от натиска срещу многомилиардната компания да намали въглеродния си отпечатък в съответствие с регулациите на Парижкото споразумение. На неотдавнашна среща с Борис Джонсън основателят и собственик на Amazon Джеф Безос обсъди ангажимента на компанията да инвестира един милиард долара в опазването на планетата. В отговор британският премиер пусна една от типичните си злъчни шеги - „Значи, Amazon в помощ на Amazon“.

Новоизпеченият главен редактор засега се появява често на екрана. Представяйки първата поредица на RE: TV, той каза: „Отдавна е време да поставим природата в центъра на нашия икономически модел. Имаме в ръцете си добрите умове и добрите технологии и знаем какво трябва да направим - да обединим усилията и действията си в най-големия и най-ефективен глобален съюз в историята на света”.

Това е второ начинание на бъдещия крал в последно време, след като стана патрон на образователна програма за храненето. Да се надяваме, че обединителните му идеи ще се ограничат до устойчивите практики, но не и до тези в личния живот.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: