Отказът от ваксинация е причина за смъртността от коронавирус, смята СЗО

Отказът от ваксинация е причина за смъртността от коронавирус, смята СЗО Снимка: infoz.bg

Според експерт на ВОЗ ваксините срещу коронавирус са създадени, за да предотвратят хоспитализация, тежко протичане на заболяването и смърт, а отказът от ваксинация може да струва живота

По-голямата част от смъртните случаи, свързани с последиците от инфекцията с коронавирус, са при неваксинирани пациенти. Това заяви официалният представител на Световната здравна организация (СЗО) Маргарет Харис, предаде ТАСС.

Според експерта около 99% от гражданите, постъпили в болници с тежко протичане на COVID-19 и впоследствие са починали от усложнения на заболяването, не са ваксинирани. Тя подчерта, че препаратите за ваксинация срещу коронавирус са създадени, за да предотвратят хоспитализация, тежко протичане на заболяването и смърт, а отказът от ваксинация може да струва живота.

Харис призова хората да следят актуалната информация за ваксинацията на сайтовете на СЗО и на държавните министерства на здравеопазването и да не се доверяват на данни от непроверени източници.

По-рано стана известно, че броят на починалите от коронавирус в САЩ надвишава броя на жертвите на испанската грипна епидемия от 1918 г. Така жертва на COVID-19 в Съединените щати станаха 675 446 американци. В същото време се смята, че пандемията от "испанка" за две години е отнела живота на около 675 хиляди жители.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: