Кога ще завърши коронавирусната пандемия

Кога ще завърши коронавирусната пандемия

Инфекционист от САЩ дава отговор на този въпрос

Антъни Фаучи - главен инфекционист на САЩ направи прогноза за това, кога ще приключи пандемията от коронавирус в света. Той е сигурен, че още през пролетта на следващата година вирусът ще спре да се разпространява. Той също така добави, че коронавирусът вече е мутирал нееднократно и по този начин е "мамил» учените, затова не е възможно да се назоват точните крайни срокове на пандемията.

За това съобщава The Telegraph.

Фаучи подчерта, че коронавирусът е изключително неприятно преживяване, с което цялото човечество трябва да се сблъска. Той припомни, че когато всички чакаха пандемията да приключи, имаше мутация и се появи съвсем нов щам на вируса. Например, в САЩ в началото на лятото броят на инфекциите значително намаля. След известно време изведнъж се появи щамът Делта, който се оказа много по-опасен от предишния вид коронавирус. Това е причината, поради която днес отново е фиксиран огромен брой заразени в цялата страна.

В САЩ в момента доминира предимно щамът Делта, особено сред тези американци, които все още не са се ваксинирали. При това броят на заразените е с 300% повече, отколкото е бил по същото време през 2020 година. Освен това смъртността също се е увеличила с почти 86%. Всеки ден много хора се разболяват в САЩ, което прави страната лидер по заболеваемост сред останалите държави.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: