Автомобилни гиганти спират работа поради дефицит на полупроводници

Автомобилни гиганти спират работа поради дефицит на полупроводници Снимка: https://pixabay.com/

Американският автомобилен производител General Motors обяви, че ще спре производството на коли в осем завода в Северна Америка през следващите две седмици

От следващия понеделник, 6 септември, компанията ще спре производството на пикапи за една седмица във фабрики във Форт Уейн, Индиана и Силао, Мексико, се казва в изявлението.  

„Тези мерки се предприемат с оглед на продължаващия недостиг на резервни части, причинен от прекъсване на доставките на полупроводници от външни пазари, които са изправени пред ограничения, наложени от разпространението на COVID-19“, се казва в съобщение на компанията.

Друг голям американски автомобилен производител, Ford Motor, също обяви спиране на производството в завода си в Канзас за следващите две седмици. В допълнение, компанията е намалила смените в своите заводи в още три завода.

 По -рано за спирането на производството в техните заводи поради липса на резервни части, причинено от прекъсвания в доставките на полупроводници, също съобщаваха такива японски Toyota и Nissan, както и американският Stellantis.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: