Инвеститор смята да доживее до 200 години и знае как

Инвеститор смята да доживее до 200 години и знае как Снимка: bnr.bg

Инвеститорът Сергей Йънг съветва да се храним правилно и да се движим повече, за удължим живота си

Инвеститорът Сергей Йънг, който мечтае да доживее до 200 години, сподели тайните на дълголетието. Неговите съвети съобщава CNBC.

Йънг отдавна се интересува от удължаване на живота. Наред с другите си дейности, той основава фондация LongevityVision, специализирана в технологиите, които помагат да се живее по-дълго и участва в организирането на Age Reversal XPRIZE - конкурс за изобретения за борба със стареенето. За да постигне целта си, той следва препоръките на лекари, диетолози и учени със световна известност.

Според Янг, за да живеем по-дълго, трябва редовно да се подлагаме на медицински преглед. Самият той се обръща към лекарите поне веднъж годишно. Това позволява диагностицирането на заболяванията на ранен етап, когато те са по-лесни за лечение и все още не са причинили сериозни вреди на здравето.

Също така за дълголетието правилното хранене е изключително важно. Йънг съветва да консумираме повече растителна храна, да избягваме полуфабрикатите и да не забравяме да пием вода. Освен това, организмът ни се нуждае от здравословни мазнини, по-специално от продукти с липопротеини с ниска плътност, полезни за сърдечно-съдовата система.

Йънг призовава да се движим повече: изследванията показват, че 15-25 минути на ден, изразходвани за упражнения, удължават живота със седем години при липса на наднормено тегло и с три години при хора със затлъстяване. Полезен е не само спортът, но дори и обикновеното ходене.

Специалистите посъветвали Йънг да се откаже от тютюнопушенето, да избягва алкохолните напитки и да намали употребата на захар. Тъй като липсата на сън, според него, също води до съкращаване на живота, той се стреми да спи най-малко седем часа в денонощието.

По-рано учени от Харвардското училище по обществено здраве доказаха, че редовната консумация на ядки като междинна закуска помага да се поддържа здравословно тегло и намалява вероятността да заболеем от рак и сърдечни заболявания.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: