Италианец демонстрира сертификата си за ваксинация по необичаен начин

Италианец демонстрира сертификата си за ваксинация по необичаен начин Снимка: planetanovosti.com

Габриел Пелероне - доста популярен италиански майстор на татуировки, неотдавна изпълни твърде необичайна поръчка на свой клиент. Той татуира на ръката на мъжа QR код, който е доказателство, че му е направена ваксинация срещу коронавирус.

За това съобщава Mirror.

Човекът отбелязал, че не желае постоянно да носи със себе си сертификата за направената ваксинация, затова му е по-лесно да си направи татуировка. По време на сканирането подобен код показва наличието на Digital Green Pass. Съответно, това означава, че ваксинацията е направена и че самият човек не е болен от коронавирус или вече е прекарал болестта.

Колкото и да е странно, оказва се, че такава оригинална идея наистина работи. В интернет се появи снимка, на която ясно се вижда как охраната сканира изображението на ръката на мъжа и след това го пропуска безпроблемно в заведение за бързо хранене на Mc Donalds.

В Италия бяха въведени специални сертификати Green Pass, за да могат хората да пътуват в Европа без проблеми, да участват в разнообразни мероприятия. От август QR кодът се изисква допълнително за посещения на кина, магазини, ресторанти, фитнес зали и други обществени места.                                  

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: