Microsoft отряза по-старите компютри над 15 години от Windows 11

Microsoft отряза по-старите компютри над 15 години от Windows 11 Снимка: https://pixabay.com/

Windows Central: Новата версия на Windows 11 няма да работи на по-стари компютри

Microsoft ще ограничи работата на актуалната операционна система Windows на по-стари компютри, пише Windows Central.

Журналисти установиха, че бъдещата глобална актуализация 24H2 няма да работи на процесори, които не поддържат параметъра POPCNT. Според авторите това е скрита функция на чиповете, за която много компютърни потребители не знаят.

Всъщност Microsoft ще отреже част от компютрите от новата версия на Windows - очевидно операционната система няма да работи с процесори, по-стари от 15 години. Те включват такива популярни серии като Intel Core 2 Duo и AMD Barcelona.

Някои потребители ще бъдат принудени да сменят своите устройства, въпреки факта, че те запазват функционалността“, отбелязват журналистите.

В материала също така се казва, че в настройките на Windows е трудно да се разгледат спецификациите на конкретен процесор и да се разбере дали той ще отговаря на минималните системни изисквания.

Авторите на Windows Central забелязаха, че преди пускането на актуализацията на Windows 11 в мрежата започнаха да се появяват помощни програми, създадени от ентусиасти, които проверяват чипове за наличието на параметъра POPCNT.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: