В Windows 11 се появи нов начин за затваряне на "зависнали" програми

В Windows 11 се появи нов начин за затваряне на "зависнали" програми Снимка: tomshardware.com

Зависването на програми в Windows може да причини много проблеми

В същото време щракването върху кръста в горния десен ъгъл на прозореца на приложението или използването на клавишната комбинация Alt + F4 не винаги помага.

В Windows 11 Insider Build,  Microsoft внедри нов начин за принудително затваряне на замръзнали софтуер. За да направите това, просто щракнете с десния бутон върху иконата на приложението в лентата на задачите и изберете „Край на задачата“ от падащото меню.

Можете да активирате новата функция на лентата на задачите на Windows 11 в настройките на операционната система в менюто „Поверителност и защита → За разработчици“. В момента опцията е активна за ограничен кръг потребители на тестови версии на операционната система, които са членове на програмата Windows Insider.

Поставянето на превключвател в менюто за разработчици индиректно показва, че функцията „Край на задачата“ ще бъде деактивирана по подразбиране и е предназначена да се използва предимно от програмисти и специалисти в свързани професии за отстраняване на грешки и тестване на софтуер.

Във всеки случай нововъведението ще представлява интерес само за опитни потребители, които са наясно с факта, че в случай на грешка и случайно изключване на приложение можете да загубите данните, обработвани в него.

Източник: tomshardware.com

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: