Как ще протече „кошмарната“ световна война в 2034 г.

Как ще протече „кошмарната“ световна война в 2034 г. Снимка: pixabay

Американският адмирал Ставридис описа сценарий на „кошмарна" световна война в 2034 г.

Пенсионираният американски адмирал Джеймс Ставридис и писателят Елиът Акерман в книгата „2034 г.: Роман за предстоящата световна война" споделят своите прогнози за това какъв глобален конфликт се очаква през следващите десетилетия. Откъс е публикуван от National Interest.

Авторите предполагат, че предстоящата световна война няма да бъде като първите две.

„Ако вярвате, че бъдещите войни ще се водят по същия начин, както в миналото, при които съвършенството и количеството на нашите кораби, самолети и танкове са важен показател за господство, тогава САЩ ще останат в завидно положение", пишат авторите.

Според тях конфликтът ще започне със сблъсък между САЩ и Китай в Южнокитайско море през 2034 г. Това, както се отбелязва в анонса на книгата на Amazon, ще проправи пътя за „кошмарен глобален пожар“.

Бойното поле, прогнозират Ставридис и Акерман, ще бъде доминирано от безпилотни летателни апарати и автономни безпилотни военни транспортни средства. Също така те считат, че преките военни действия ще бъдат придружени от мащабни хакерски атаки срещу вражески системи.

На страниците на книгата се предвижда, че в бъдеще в армиите ще има по-малко хора, отколкото сега. На САЩ се дава препоръка да обучават малки групи от елитни специални сили, в интеграция с комплекси, базирани на супербиотехнологии.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: