Huawei продава Honor, за да спаси индустриалната верига

Huawei продава Honor, за да спаси индустриалната верига Снимка: https://pixabay.com/

От Huawei обявиха, че „няма да притежават акции или да участват в каквито и да било дейности по управление на бизнеса или вземане на решения в новата компания Honor“

Huawei са съгласни да продадат Honor, марка смартфони, менажирана от Huawei Consumer Business Group, на консорциум от над 30 агенти и дилъри. Купувачите обявиха, че за да финализират сделката, създават нова компания, наречена Shenzen Zhixin New Information Technology

След приключването на продажбата, Huawei вече няма да притежават дял от новата марка Honor. Сделката ще включва всичко - от възможности за научноизследователска и развойна дейност до управлението на веригата за доставки и други активи на Honor. Работната сила на Honor включва над 7000 служители. 

В съвместно изявление, публикувано в китайския вестник Shenzhen Special Zone Daily, от името на повече от 40 компании, участващи в сделката, се казва, че продажбата е „пазарна инвестиция, направена с цел спасяването на индустриалната верига на Honor“. 

Ако Huawei се стремят към абсолютна независимост от базираните в САЩ компании, то за целта ще са необходими много пари. Сделката за продажба на Honor може да бъде вливането на пари, от което Huawei се нуждае. Не се споменава договорената сума, но в предходен доклад се твърди, че е около 15,2 млрд. долара. 

Huawei твърдят, че наред с приключването на продажбата, ще продължат да произвеждат смартфони от висок клас и да развиват корпоративно ориентирания си бизнес. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: