Победата на Италия на Евро 2020 създаде хит

Победата на Италия на Евро 2020 създаде хит Снимка: indiatvnews.com

Парчето Ma quale dieta тръгна сравнително незабелязано, но от социалните мрежи стигна до италианския национален отбор и оттам пътят до популярността се оказа по-къс, отколкото могат да мечтаят утвърдени изпълнители и композитори

Триумфът на Италия на Евро 2020 донесе „удар” и за неаполитанеца Luca Il Sole di Notte (Лука, слънцето на нощта). Сега парчето му Ma quale dieta (Ама каква диета), излязло в края на миналата година, внезапно се превърна в химн на нацията само часове след италианската победа на Евро 2020, пише fanpage.it.

Както казват самите италиански футболисти, Ma quale dieta се наложи като неофициален химн на националния отбор почти случайно, пристигайки на смартфоните на играчите, или след гледане в YouTube. Видеото на песента всъщност е качено в популярната платформа през октомври миналата година, но с победата на италианските футболисти парчето тръгва буквално от уста на уста. Първо на една тренировка го пуска полузащитникът на „Наполи” Лоренцо Инсине, след това парчето превзема съблекалните на футболистите, а по време на Евро 2020 те започват да го пеят като ритуал за умилостивяване на съдбата и молба за победа – и успяха! 

И след като донесе късмет на адзурите, Ma quale dieta плъзна навсякъде - от видеоклиповете, публикувани от самите футболисти в социалните медии, до кадрите на телевизионните станции, отразили първенството. Песента прозвуча безброй пъти било като фон, било в изпълнение на самите футболисти, които я пееха след всяка своя победа и този невероятен музикален възход продължи до последния победен гол – или по-скоро започна от него! 

Сега непретенциозното парче Ma quale dieta е истински хит с милион и половина гледания в YouTube, 220 000 в Spotify, а в TikTok оригиналната му версия е качена отново повече от 4000 пъти. Късмет!

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: