Google: Колко често напуска дома си българинът

Google: Колко често напуска дома си българинът Снимка: pixabay.com

Доклад от 14 юни 2020 г.

Продължаваме да ви информираме за промените в мобилността на българското общество според статистическите данни на Google Inc. Ето какво показаха данните от 14 юни:

 



 

1.   В средата на месец юни посещаемостта на търговски места и места за отдих леко се е повишила с 4% от началото на месеца.

 

2.     Посещенията на търговски обекти и пазари са намалели със 7%.


 

3.     Посетителите на паркове и открити общински и обществени места са се увеличили почти двойно. Това е най-високата измерена стойност на показателя досега.


 

4.  Посещенията на възлови транспортни места леко са се повишили с 3% от началото на месеца.


 

     5. Посещаемостта на работните пространства в сравнение с останалите места продължава да расте бързо и се е увеличила с още 15%.

    6. Жилищните пространства продължават да са по-рядко посещавани, като посещаемостта там е спаднала с още 5% от началото на месеца.

 

От направения анализ може да се заключи, че в периода между 5 и 14 юни най-голямо повишаване на мобилността е настъпило в местата за работа и парковете. Следвано от посещаемостта на търговски обекти и пазари и места за отдих. Наблюдава се отлив в жилищните пространства. Тази активност показва, че към днешния момент българинът напуска дома си най-често, за да отиде на работа, да напазарува или да се разходи в парка

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: