Moody’s с негативни перспективи за европейската застрахователна индустрия

Moody’s с негативни перспективи за европейската застрахователна индустрия Снимка: Freeimages.com

Пандемията ще удари по платежоспособността, печалбата и възможностите за нови продукти
Анализаторите на Moody's Investors Service на европейските застрахователни и презастрахователни компании прогнозират намаление на платежоспособността в условията на нестабилност на пазара поради пандемията на коронавируса COVID-19. 

Рейтинговата агенция Moody's изрази негативните си очаквания за европейското застраховане като цяло и понижи перспективите за животозастрахователите в Италия и Великобритания

"Лихвените проценти ще бъдат намалени за дълго време, което ще се отрази на платежоспособността и печалбата както на застрахователите, така и на презастрахователите", се казва в доклада на агенцията. 

Наред с по-ниските лихви и рентабилността, застрахователите ще се сблъскат с ограничени възможности за разширяване на асортимента на застрахователните продукти. 

Авторите на доклада отбелязват и намаляване на приходите на корпоративните застрахователи поради принудителното забавяне на плащанията на премиите във връзка с карантинните мерки заради коронавируса. 

Припомняме, че според S&P Global Ratings средният рейтинг за застрахователния отрасъл в краткосрочен план ще бъде по-висок в сравнение с останалите участници на финансовите пазари.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: