Потребителите на Windows 7 и Windows 8.1 ще могат да надстроят до Windows 11 безплатно

Потребителите на Windows 7 и Windows 8.1 ще могат да надстроят до Windows 11 безплатно Снимка: pixabay

Потребителите на Windows 10 вероятно също ще получат актуализацията безплатно

Специалистите все още разглеждат под лупа изтеклата компилация на новата версия на операционната система на Windows (т.нар. Windows 11), за да разберат всички нейни функции. Така стана известно, че потребителите на Windows 7 и Windows 8.1 ще могат да надстроят до новата версия безплатно.

Според XDA във файловете на новия Windows са намерени конфигурационни ключове, които показват поддръжка за Windows 7 и Windows 8.1. Има и ключове за Windows 8, но тази версия няма пълна поддръжка. Първо трябва да се надстрои  до 8.1 и едва след това - до 11.

Потребителите на Windows 10 вероятно също ще получат актуализацията безплатно.

Microsoft наскоро обяви, че Windows 10 се използва на повече от 1,3 милиарда устройства по целия свят. Отбелязва се, че компанията очевидно иска да запази тази колосална база потребители.

Windows 11 - какво е известно:

Припомняме, че пускането на новата версия на Windows е планирано за 24 юни. Преди това тя беше представена в медиите като актуализация за Sun Valley и Windows 11, въпреки че официалното име на актуализацията е неизвестно.

Предполага се, че актуализацията ще бъде мащабна прерарботка на Windows 10, което ще промени радикално възможностите на системата, ще подобри стабилността и ще предложи на потребителите нов интерфейс.

Снимки на екрана на новия интерфейс, както и подробности за по-значителни иновации, доста преди това изтекоха в мрежата. Очаква се, че емулаторът на Android ще трябва да позволи на Windows да стартира мобилни приложения.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: