Карнавалът в лондонския Нотинг Хил ще се проведе онлайн

Карнавалът в лондонския Нотинг Хил ще се проведе онлайн Снимка: cityam.com

Ако сте решили да разпуснете на най-голямото улично парти в Европа, анулирайте билетите за Лондон и останете онлайн

За втора поредна година уличният Notting Hill Carnival ще остане далеч от улицата, решиха организаторите на 55-годишното събитие. Този ход идва, след като британските власти отложиха „деня на свободата“ (21 юни) от ковид-рестрикциите, предвид продължаващата несигурност и риска от нова вълна на пандемията в Обединеното кралство. Това включва спазване на мерките за социална дистанция, което според nhcarnival.org „би било опустошително” за емблематичното събитие. 

Феновете му са разстроени не по-малко от организаторите. Карнавалът в Нотинг Хил, който беше принуден от пандемията и миналата година да мине онлайн, обикновено привлича над 2 милиона посетители от цял свят. Тридневният паноптикум от музика, танци, храна и напитки е британски реверанс към карибската култура. 

Също като грандиозния карнавал в Рио де Жанейро, оживеното събитие в Западен Лондон иска да насърчи единството и сближаването между хората от всички възрасти. За целта на улицата се монтират мощни звукови системи, сцени за изпълнения на живо (предимно реге и пънк) и неизброимо множество павилиони за храна и напитки. 

В историята си Notting Hill е посрещал Jay-Z, Lil' Kim, Busta Rhymes и много други артисти. Както миналата година, второто му дигитално издание ще се излъчи през последния уикенд на август.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: