Как да се отървем от мухите вкъщи: 3 бързи начина за борба с тях

Как да се отървем от мухите вкъщи: 3 бързи начина за борба с тях Снимка: Shutterstock / Fotodom

Освен че хапят и бръмчат силно, някои разпространяват инфекции и бактерии

През летните месеци насекомите започват да се активират.  Мухите могат да оставят след себе си салмонела, коремен тиф и вредни чревни бактерии. Затова трябва непременно да се отървем от тези вредители в апартамента и къщата.

Повечето мухи попадат в домовете ни, за да се хранят с хранителни отпадъци, презрели плодове, разлети газирани сладки напитки и алкохол. Тези насекоми също така се привличат от разлагащото се месо, влажния климат, кухненските мивки, където те снасят яйцата си.

Мухите могат да бъдат прогонени чрез основно почистване на дома и отстраняване на всички приятни за тях храни и вещи. Това обаче невинаги е достатъчно бърз начин. Има още няколко хитри техники, с които можете да се отървете от бръмчащите досадници:

Червено вино

Налейте малко количество от тази алкохолна напитка в произволен съд и го оставете на видно място. Мухите обичат виното, така че скоро ще ги видите на дъното на съда.

Ябълков оцет

Необходимо е само да отвъртите капачката от бутилката с оцет и да поставите шишето в тази част на къщата, където насекомите са най-много. Те ще влязат вътре, но няма да могат да излязат обратно от бутилката и тя ще се превърне в капан за тях.

Мляко, захар и черен пипер

За да приготвите течност, привлекателна за мухите, смесете в тенджера половин литър мляко, нерафинирана захар и около 60 грама смлян черен пипер и ги оставете да къкрят на слаб огън в продължение на 10 минути. Можете да прелеете получената смес в бутилка или буркан и да наблюдавате как мухите са хванати в капан, пише The Express.

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: