Последен ден за кандидатстване по схемите за доставка на мляко и плодове в училищата

Последен ден за кандидатстване по схемите за доставка на мляко и плодове в училищата

Днес изтича срокът, в който доставчиците могат да кандидатстват по схемите „Училищен плод" и „Училищно мляко" за участие в тях през следващата учебна година, съобщават от Фонд „Земеделие". 

Бюджетът на програмата за учебната 2021/2022 г. е над 28 милиона лева.


През настоящата учебна година над 430 000 деца от 3329 училища и детски градини от цялата страна бяха обхванати от двете схеми. Идеята е у децата да се създадат навици за консумация на свежи плодове и зеленчуци, и млечни продукти. Въпреки че пандемията наложи известни ограничения, тази година фондът не организира доставка на продуктите по домовете или еднократно раздаване на цялото предвидено количество, тъй като тази миналогодишна практика доведе до доста недоразумения. 

Тази година доставките бяха подновявани при всяко връщане на децата в учебните заведения, като просто се променяше предварително изготвеният график. 

През новата учебна година децата ще получават 50 доставки по схемата „Училищен плод" и още толкова по схемата „Училищно мляко". Освен конвенционално произведени пресни плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в програмата вече са включени биопродукти и пчелен мед. 

Документи за одобрение се приемат в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ по седалище и адрес на управление на заявителя.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: