Макрон допуска задължителна ваксинация срещу COVID-19 за редица граждани

Макрон допуска задължителна ваксинация срещу COVID-19 за редица граждани Снимка: en-marche

По-рано тази идея беше застъпена от Националната медицинска академия на Франция, която предложи първо да се задължат да се ваксинират представители на определени професии

Президентът на страната не изключи подобно развитие на събитията. 

Френският президент Еманюел Макрон допусна въвеждането на задължителна ваксинация срещу коронавирус за определени групи граждани. Той каза това по време на работно пътуване до Руанда, съобщава BFMTV.

Всички врати остават отворени“, каза държавният глава, отговаряйки на въпрос на журналисти за отношението му към идеята за задължителна ваксинация.

Преди няколко дни Френската национална академия по медицина препоръча въвеждането на задължителна ваксинация срещу COVID-19, отбелязва BFMTV. В академията смятат, че на първия етап тя ще е необходима за представители на определени професии, които са изложени на сериозен риск от заболяването, а след това и на цялото население на страната, за да се постигне колективен имунитет.

Както припомня BFMTV, на 24 ноември миналата година Макрон заяви по време на телевизионно обръщение, че няма да въведе задължителни ваксинации в страната. 

Ваксинацията трябва да се извършва ясно и прозрачно, чрез обмен на цялата информация на всеки етап. ... И аз също искам да кажа ясно: няма да направя ваксинацията задължителна“, заяви тогава президентът.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: