Георги Тодоров прие управлението на МТИТС от Росен Желязков

Георги Тодоров прие управлението на МТИТС от Росен Желязков Снимка: mtitc.government.bg

Състоянието на транспортния сектор и степента на изпълнение на инфраструктурните и телекомуникационните проекти бяха обсъдени от новоназначения служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и досегашния министър Росен Желязков по време на предаване на управлението на министерството., ппедаде пресцентърът на министерството.

Като най-значими области за работа през следващите месеци бяха очертани обектите, които се изграждат с европейско финансиране. Дейността на БДЖ, пътната безопасност и защитата на интересите на българския транспортен бранш в рамките на Европейския съюз също бяха посочени като приоритети. 

Новоназначеният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров е с дългогодишен експертен и управленски опит както в сферата на транспорта, така и в областта на информационните технологии и съобщенията.

През годините е бил заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в три правителства, председател на Управителния съвет на ДП „Пристанищна инфраструктура“, председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ АД, председател на Съвета на директорите на „Български пощи“ АД, заместник-председател на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас“, член на Съвета на директорите на „България Еър“ ЕАД.

Георги Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Столична община и частния бизнес.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: