Новият министър на туризма раздаде 55 млн. лева

Новият министър на туризма раздаде 55 млн. лева Снимка: pixabay.com

Подкрепяме чартърните полети.

Министърът на туризма Марияна Николова сподели в ефира на БНТ своите планове за подпомагане на туризма у нас. Едно от нещата, които спомена тя, е да се намали ДДС за туризма. В допълнение чартърните полети ще бъдат подпомогнати с 55 млн. лева.  

По отношение на втория пакет от мерки тя обясни, че ще има директни грантове за туристическия бранш. „Ще бъде разширена възможността за ваучерната система, както и ваучерите за храна", подчерта Николова. 

Летният туристически сезон има голям проблем, но разчитаме, че август месец ще имаме повече почиващи. Тя призова българите да изберат нашето Черноморие и родния туризъм въобще. Още повече, че имаме и прекрасни спа хотели. 

Към родния СПА бранш  има сериозен интерес от немска страна. Очаква се есента в по-големите хотели в нашата страна да има засилване на конферентен и конгресен туризъм.

Мярката 60/40 действа в туристическия бранш от юни месец и се надяваме тя да действа до март месец догодина. 

„Ще се предлага българско традиционно меню дори и в all inclusive услугите. За да опознаят чужденците традиционната ни кухня и да видят, че имаме вкусна и здравословна храна. Трябва да станем по-високоплатена услуга. Нашите хотели предлагат качествени услуги. Имаме нужда от една агресивна реклама. Много е важно да покажем манастирите ни, да покажем историческото си наследство", смята Николова.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: