Четирима директори на училища са наградени с отличието „Св. Иван Рилски”

Четирима директори на училища са наградени с отличието „Св. Иван Рилски” Снимка: МОН

От Министерството на образованието и науката отличиха четирима директори за приноса им за подобряване качеството на образованието в училищата

Наградата „Св. Иван Рилски“ се връчва традиционно всяка година на 11 май. 

Отличените тази година са директорите на Природоматематическата гимназия „Христо Смирненски“ в Перник Емилия Грозданова-Евгениева, на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Абланица, общ. Хаджидимово, област Благоевград Мехмед Имамов и на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в село Селановци, община Оряхово, област Враца Петя Русинова. Посмъртно бе отличен и Христо Тодоров Андонов, директор на ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград.

Наградите бяха връчени в Рилския манастир от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова. Тя подчерта, че в условията на пандемия българският учител се е справил успешно с предизвикателствата на обучението в електронна среда.

Отличените директори имат дългогодишен управленски опит, прилагат иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти и имат принос за развитието не само на поверените им училища, но и на българското образование като цяло. 

Възпитаниците на техните училища печелят призови места в олимпиади, състезания и конкурси. Учениците и учителите получават възможност да се развиват в съвременна и модерна среда. Директорите отделят специално внимание и на партньорството с родителите, благодарение на което са изградили сплотени училищни общности.

Отличените директори получиха грамота, икона на св. Иван Рилски и 1000 лева парична награда.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: