Европейците дават идеи и мнения за бъдещето на континента

Европейците дават идеи и мнения за бъдещето на континента Снимка: pixabay

Гражданите на Европейския съюз вече имат възможност да споделят онлайн своите идеи и предложения за бъдещето на Европа на цифровата платформа future.europa.eu

Инициативата е част от Конференцията за бъдещето на Европа. Тя има за цел да даде възможност на всички европейци да обменят идеи за приоритетите на Стария континент, какво очакват да предприеме Брюксел за определяне на политиките на ЕС, за проблемите и предизвикателствата, стоящи пред всички нас. Дискусиите са отворени и за всички европейски, национални, регионални и местни органи и други организации, които желаят да организират прояви и да допринесат с идеи.

Платформата е достъпна на 24 езика. Темите, по които всеки желаещ може да се включи и да сподели своето виждане за бъдещето на Европа, са: изменението на климата и околната среда; здравеопазване; по-силна икономика, социална справедливост и работни места; цифрова трансформация; ценности, права, върховенство на закона и сигурност; европейска демокрация; образование, култура и спорт; миграция; ЕС по света, както и идеи от други области.

Постъпилите предложения и идеи ще бъдат събрани, анализирани и публикувани в хода на конференцията. Окончателните резултати от конференцията ще бъдат отразени в доклад в срок до пролетта на 2022 г., като ще бъдат формулирани насоки за бъдещето на Европейския съюз.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: