От утре Сейшелските острови посрещат туристи без ваксини и карантина

От утре Сейшелските острови посрещат туристи без ваксини и карантина Снимка: pixabay

Архипелагът в Индийския океан почти достигна прага на колективния имунитет благодарение на масовата ваксинация

От утре, 25 март, за да почиват на райските плажове, туристите, включително неваксинираните, ще трябва да представят единствено отрицателен PCR тест, пише Le Figaro.

Статистиката сочи, че при население от 98 000 души, жителите на Сейшелските острови вече са получили общо 90 000 дози от препарата на AstraZaneca или на китайската Sinopharm, а над 27 400 сейшелци имат и втора доза. Прагът за колективния имунитет, който специалистите определят на 70% от цялото население, е съвсем близо.

Затова архипелагът официално обяви отварянето на границите си с минимални ограничения за влизане на туристи от цял ​​свят, с изключение на тези от Южна Африка. Пътуващите ще трябва да представят само отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди отпътуване и предварително представен на властите на специален уебсайт. Те няма да подлежат на карантина, нито ще се изисква да имат поставена ваксина.

Въпреки това носенето на маска остава задължително на обществени места. Полицейският час е в сила от 22,00 до 04,00 часа. Ресторантите и спа центровете ще работят с предварителни резервации, докато баровете, нощните клубове и казината остават затворени.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: