Три прибалтийски държави се свързват с обща туристическа пътека

Три прибалтийски държави се свързват с обща туристическа пътека

Маршрутът е с дължина над 2140 километра, ще бъде част от общо европейско трасе за трекинг

Три прибалтийски държави ще бъдат съединени с пътека, дълга повече от 2140 километра, съобщи Travel and Leisure. Предполага се, че тя ще бъде част от европейски маршрут за трекинг (преход), който ще преминава по крайбрежията на Нидерландия, Германия и Полша. 

Горската пътека - The Forest Trail, ще е част от европейския маршрут E11. За да премине туристът през целия маршрут, ще са му необходими до 114 дни. От дължината на пътеката в трите прибалтийски републики 747 км са на територията на Литва, 674 км - на Латвия, а 720 - на Естония. 

Всички необходими подробности за планиране на пътешествия  - с описание, карти, пътища, са достъпни на сайта Балтийски лес. В него се обяснява къде се намира началото, къде е краят на този маршрут, колко време отнема походът, от какъв тип е покритието на пътеката, на какво си струва да бъде обърнато внимание по маршрута. 

Трасето е разделено на етапи от по 20 километра. Има и по-различно делене - на 50 отсечки за по-ленивите или по-неиздръжливите, всяка от тях подходяща за еднодневен преход. 

Властите планират да поставят по трасето указатели, а също така да нанесат на картите местата за пребиваване и близките забележителности. 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: