Работодателски организации настояват за отваряне на затворените бизнеси

Работодателски организации настояват за отваряне на затворените бизнеси Снимка: pixabay.com/bg

Те настояват да бъдат спазени 48 приоритета в икономиката, енергетиката, човешките ресурси, европейските политики и капиталовия пазар

Големите работодателски организации препоръчаха отваряне на затворените бизнеси и директни инвестиции в индустрията, предаде БНТ. Работодателите твърдят, че досегашните мерки за преодоляване на последиците от пандемията са неефективни.

Организациите настояват да бъдат спазени 48 приоритета в икономиката, енергетиката, човешките ресурси, европейските политики и капиталовия пазар. Сред тях са запазване на данъчния модел, подкрепа и развитие на частните пенсионни фондове, ограничаване на регулациите върху бизнеса, отмяна на задължението работодателят да заплаща първите дни от болничните, отмяна на минималната работна заплата и минималния осигурителен доход.

„Влошаването на бизнесклимата се свързва и с лошата работа на институциите. Хората в бизнеса са нормални и умни хора и си дават сметка, че част от бедите им дойдоха от некадърно направени закони. Някои от тях бяха куриозно поправени в рамките на часове или с ветото на президента", коментира председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: