3000 работодатели са кандидатствали по мярката за затворени бизнеси

3000 работодатели са кандидатствали по мярката за затворени бизнеси Снимка: pixabay

„Към днешна дата по мярката за затворените бизнеси са кандидатствали около 3000 работодатели за 15 000 работни места. По помощта на родители, чиито деца учат в момента дистанционно, почти 22 000 са подадените заявления“.

Това докладва на днешното работно съвещание в Министерски съвет министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя добави, че през следващата седмица започва изплащане на подкрепата за кандидатствалите по помощта за затворени бизнеси, като включително ще се изплатят и помощите на родителите.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов заяви, че вече са в сила промените в Закона за извънредното положение и на тази база стартира процедурата за подкрепа на бизнеса с помощта на НАП.

Преразгледали сме и сме отворили възможността 3000 компании от първата процедура за микро и малки предприятия да получат втори шанс и техните апликационни предложения да бъдат разгледани и да бъдат подкрепени“, заяви още министърът на икономиката. Същевременно т.нар. кредитна ваканция също е вече отворена и компаниите биха могли да кандидатстват пред търговските банки. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: