Седемте най-популярни дестинации за меден месец в света

Седемте най-популярни дестинации за меден месец в света Снимка: pixabay

Кои са най-желаните дестинации за пътешествия на влюбени? Отговор на този въпрос ни дава списъкът на туристическата компания Kuoni, ползвала данните на платформата Pinterest.

Не е изненадващо, че много от държавите начело в класацията са екзотични дестинации с безкрайни плажове и жарко слънце. Според потребителите на Pinterest първото място безапелационно печели Бали. Лениво излежаване край басейна с коктейл в ръка, сърф, преходи в джунглата и посещение на древни храмове – това са само част от развлеченията, които предлага островът.

pixabay

В топ 20 попадат и 6 европейски държави: Италия, Ирландия, Гърция, Франция, Исландия и Испания.

Италия е класирана на второ място. Тук можете да се радвате на любовта си буквално навсякъде. Неапол, Рим и Венеция са идеални за всички мечтатели, а Флоренция, според Pinterest, печели приза за най-романтичен град на Апенините.

pixabay

На трето място се нарежда Хавай. Екзотичната флора и фауна на този вулканичен архипелаг привличат неудържимо всички влюбени.

pixabay

Четвърти са Малдивите, които са любимо място за почивка и на много известни личности.

pixabay

На пето място е Ирландия с нейната зашеметяващата природа и уютен чар.

pixabay

Тайланд е на шесто място – наистина райско кътче.

pixabay

Седмото място е за Мексико. Ако сте се насочили към страната на инките, освен задължителния Канкун, не пропускайте и обиколките на еко парковете, посещенията на красивите рифове и вечерята на испанския кораб "Galleon Columbus" по залез слънце.

pixabay

Следващите фаворити в класацията са  Гърция (8-мо място), Индия (9), Коста Рика (10), Япония (11),  Ямайка (12),  Нова Зеландия (13), Франция (14), Исландия (15), Сейнт Лусия (16), Аруба (17), Бахами (18), Испания (19) и Фиджи (20).

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: