Засилен интерес за участие в онлайн форума „Кариера в България“

Засилен интерес за участие в онлайн форума „Кариера в България“ Снимка: pixabay

Повече от 1400 души се регистрираха за участие на проведения днес онлайн форум „Кариера в България“, организиран от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта.

Над 360 са обявите за работа с посочени повече от 800 вакантни позиции по тях, коментира днес пред БНР Габриела Димчева, началник на отдела за европейската мрежа за заетост „Юрес“ в Агенцията по заетостта. „Кариера в България“ се провежда чрез платформата на Европейската комисия „Европейски дни на труда”. Работодателите, търсещи персонал, са както големи компании, опериращи в глобален мащаб, така и собственици на малък и среден бизнес, набиращи служители в различни населени места из страната.

По думите на Димчева предлаганите позиции са изключително разнообразни: офис-длъжности, финансови услуги, позиции в сферата на IT и много други.

Представителите на социалното министерство и агенцията запознаха аудиторията с възможностите за започване или продължаване на професионална реализация в България, особеностите на трудовото и социално законодателство, програми за стажуване, повишаване на професионалната квалификация и още полезни данни и статистика за кандидатите за работа.

Работодателите от своя страна представиха фирмите си и заявиха свободните работни места в тях. Участниците имаха възможност директно да се свържат с работодателите, за да се информират за техните изисквания и предлаганите условия. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: