Сингапур отваря нов коридор за бизнес пътувания

Сингапур отваря нов коридор за бизнес пътувания Снимка: pixabay

Сингапур планира да пусне от януари нова пътека за ограничени бизнес пътувания с краткосрочен престой в опит да съживи икономиката си.

Инициативата, наречена Connect @ Singapore, ще бъде отворена за ограничен брой бизнес и официални посещения и за посетители, чиито визити носят висока икономическа стойност, съобщи CNN travel, позовавайки се на изявление на Чан Чун Синг, министър на търговията и промишлеността на Сингапур. Специалният „балон” ще важи за краткосрочен престой до 14 дни.

Мярката цели да даде тласък на ключовите сектори на туризма и хотелиерско-ресторантьорската дейност. Страната похарчи милиарди долари, за да защити икономиката си от най-тежкия спад в историята й, причинен от пандемията и сега ще се опита да поднови отново международните пътувания. Заявленията за тази инициатива ще бъдат отворени в средата на януари 2021 г. 

Пътуващите ще са длъжни да спазват строги санитарни протоколи и ще трябва да остават в границите на "балон" в нарочно обособени съоръжения. При срещите им с местни хора между тях ще има разделители от пода до тавана. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: