Министърът на икономиката разпореди наблюдение на язовирите

Министърът на икономиката разпореди наблюдение на язовирите Снимка: bg.wikipedia.org

Министър Лъчезар Борисов разпореди кризисен щаб към ДАМТН да наблюдава нивата на язовирите в страната.

Поради тежките метеорологични условия и валежи в цялата страна, министърът на икономиката Лъчезар Борисов от седмица е разпоредил създаването на щаб и е в непрекъснат контакт с всички структури към министерството, които имат отношение и следят за състоянието и нивата на язовирите, съобщиха от пресцентъра на икономическото ведомство.

Министър Борисов е издал разпореждане, вследствие на което към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е сформиран кризисен щаб, който да извършва 24-часово наблюдение на всички язовири, за чийто надзор отговаря Агенцията. 

Служители на ДАМТН съвместно с ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР, ГД "Национална служба “Гражданска защита” и института на БАН следят денонощно състоянието на язовирите в страната.

Сформирани са обходни екипи, които регулярно следят и подават необходимата информация  към щаба. Предприети са всички превантивни мерки, като там, където е необходимо, се прави контролирано изпускане на водните обеми от язовирите. Към този момент не са възникнали аварийни ситуации във връзка с наблюдаваните от щаба към ДАМТН язовири.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: