Експерти оцениха перспективите на пазара на персонални компютри

Експерти  оцениха перспективите на пазара на персонални компютри Снимка: pixabay

Дефицитът на пазара на персонални компютри ще продължи до 2022 г.

Това съобщава Ройтерс, като се позова на прогнозата на Canalys.

Според експерти от изследователската компания Canalys, през 2020 г. около 300 милиона персонални компютри ще бъдат доставени по целия свят, включително настолни компютри, докинг станции и лаптопи. В сравнение с 2019 г. обемът на доставките ще се увеличи с 15%.

Годишните глобални доставки на персонални компютри нарастваха бързо до 2008 г. Тогава общият брой на доставените компютри за първи път надхвърли границата от 300 милиона, но през последните години доставките са намалели до 250 милиона.

Експертите обясняват ръста на пазара на компютри на последиците от пандемията от новата коронавирусна инфекция. Поради преминаването на някои служители на дистанционен режим на работа, много компании са извършили допълнителни покупки на компютърно оборудване. Също така в образователния сектор се наблюдава повишено търсене на лаптопи и таблети.

Поради рязкото нарастване на търсенето, много производители са изправени пред дефицит на компоненти. Райън Рейт, вицепрезидент на изследователската компания IDC, предположи, че дефицитът в тази индустрия ще продължи до 2022 г.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: