Двама министри инспектираха Летище София

Двама министри инспектираха Летище София Снимка: pixabay

Министрите на вътрешните работи и на здравеопазването извършиха проверка на Летище София, а поводът бе спазването на издадената вчера заповед за забрана на полетите от и за Великобритания и Северна Ирландия, съобщиха от МВР.

След влизането в сила на заповедта, с която се забраняват пътуванията от и за страната, у нас са кацнали три самолета с общо 667 пътници. 659 от тях ще бъдат поставени под 10-дневна карантина.

Останалите 8 са предпочели да се върнат във Великобритания и затова изчакват удобни полети в транзитните зони, съобщи вътрешният министър Христо Терзийски. Всички влизащи от Обединеното кралство ще бъдат поставяни под карантина за 10 дни.

Той увери, че ГД „Гранична полиция” ще прави проверки в информационните масиви и ще установява фактите, отнасящи се до пристигащите в България през сухопътната граница. Изключение за трите полета е направено, тъй като българските граждани вече са били на летищата и е било невъзможно да бъдат „канселирани”, обясни министър Ангелов.


По последна информация на ГДГП, двама британски граждани и пътуващата българка впоследствие са приели да останат в страната ни и ще бъдат поставени под карантина. Останалите пътници са върнати с полети на страните от ЕС.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: