Google изтри милиони негативни ревюта за TikTok, рейтингът на приложението е критично нисък

Google изтри милиони негативни ревюта за TikTok, рейтингът на приложението е критично нисък Снимка: Pixabay.com

Рейтингът на TikTok в платформата за приложения Google Play падна от 4,5 на 1,2 звезди само за денонощие, след като инфлуенсър разгневи потребителите със скандално видео.
Наложило се е Google да премахне над 5 милиона негативни оценки на приложението TikTok в платформата си Google Play, след като индийският творец и TikTok звезда Файзал Сидики качи свое видео с инсценирана атака с киселина срещу жена. 

На клипа Сидики заплашва жена, която иска да го напусне. След това я залива с прозрачна течност, която прилича на вода. В последния кадър жената е гримирана така, че на лицето ѝ има изкуствени белези, наподобяващи изгаряне с киселина. След инцидента и надигналата се вълна от недоволство, Файзал Сидики се извини, а от TikTok изтриха скандалния клип. Въпреки това се е наложило Google да се намеси и да премахне милиони спам ревюта, които са били пуснати от фалшиви профили на обявили се срещу TikTok потребители. 

От Google са премахнали много от ревютата, но не всички. Към момента рейтингът на TikTok в Google Play продължава да е критично нисък - под 2 звезди. „Когато научим за случаи на спам агресия, прдприемаме коригиращи действия, за да отстраним неподходящи коментари и оценки", коментират от Google във връзка с инцидента.

Случилото се съвпада с огромното постижение на TikTok за приходи на месечна база от ползване на платени услуги в апликацията. Според анализ на фирмата Sensor Тower TikTok бие по приходи от вградени платени услуги всички неигрални приложения, в това число дори YouTube и Netflix. Данните включват и приходи от услуги в китайската версия на приложението, наречена Douyin, съобщават от Bloomberg. 
Потребителите могат да поръчват виртуална валута, с която да спонсорират любимите си звезди в TikTok.


Месечният приходен дял от платени услуги в приложението е нараснал десетократно, достигайки 78 млн. щатски долара. 86,6% от продажбите идват от Китай, следвани от 8,2% от САЩ. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: