Apple планира произвеждането на 30% повече iPhone

Apple планира произвеждането на 30% повече iPhone Снимка: https://pixabay.com/

Apple Inc планира да произведе до 96 милиона iPhone през първата половина на 2021 г., което е с около 30% повече на годишна база.

Като причина се посочва силното търсене на 5G телефони, пише Reuters. 

Компанията иска от доставчиците си да произведат около 95 млн. до 96 млн. iPhone, включително най-новата гама iPhone 12, както и по-старите модели iPhone 11 и SE, но недостигът на ключови компоненти в индустрията може да застраши целта, според доклад на Nikkei.

Компанията планира да произведе до 230 милиона iPhone през следващата година, като по този начин ще отбележи 20% увеличение в сравниние с 2019 г. Въпреки всичко, целта ще бъде редовно преразглеждана и съобразявана с потребителското търсене. 

През октомври Apple заяви, че забавеното пускане на 5G iPhone отклонява клиентите от закупуването на нови устройства, като добави, че очаква едноцифрен ръст на приходите от iPhone през текущото тримесечие. 

Анализаторите очакват приходите на iPhone да се увеличат с 5,8% до 59,19 млрд. долара през първото тримесечие, сочат данни на Refinitiv. В момента компанията работи над нов модел Apple TV и подготвя агресивен производствен график за 2021 г. за своите MacBook Pro и iMac Pro, според доклад на Nikkei.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: