Apple започна да сглобява iPhone в Бразилия

Apple започна да сглобява iPhone  в Бразилия

Apple започна сглобяването на смартфони iPhone 14 в Бразилия, пише 9to5Mac, цитирайки съобщение от читател на бразилския блог MacMagazine

Той наскоро закупил 128 GB модел iPhone 14, обозначен с BR/A с надпис Assembled in Brazil на кутията.

9to5Mac предположи, че само базовият модел на iPhone 14 сега се произвежда в Бразилия, тъй като никой читател все още не е съобщил, че е купил iPhone 14 Pro или iPhone 14 Plus с ID BR/A. Смартфоните на Apple, изпратени до Бразилия от Китай, са обозначени с BZ/A или BE/A.

Миналата година тук беше произведен iPhone 13. iPhone SE също се произвежда в Бразилия, тъй като компанията цели да сглоби по-евтини модели в страната поради местното данъчно облагане.

Вносните мита за определен списък от продукти, който включва почти всички устройства на Apple, са много високи в Бразилия. 128 GB iPhone 14, доставен от чужбина, струва 7599 реала (около $1520) тук, докато същият модел, произведен на местно ниво, струва около 5000 реала (около $1000).

Въпреки че Китай все още представлява по-голямата част от производството на Apple, компанията търси диверсификация с други страни през последните години поради нарастващото напрежение между Вашингтон и Пекин и ограниченията на Китай заради COVID-19.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: