УниКредит Булбанк удължава срока за заявки за разсрочване на заеми

УниКредит Булбанк удължава срока за заявки за разсрочване на заеми Снимка: УниКредит Булбанк

УниБанката дава възможност на засегнатите от кризата клиенти да кандидатстват изцяло дистанционно

УниКредит Булбанк удължава срока, в който засегнатите от кризата COVID-19 клиенти на банката могат да кандидатстват за разсрочване на вноските по кредитите си до 31 март 2021 г. (приемането на заявления ще е до 23 март 2021). Това съобщиха от централата на кредитната институция. Както и досега, процесът е организиран изцяло дистанционно, без да е необходимо посещение в банков салон.  Достатъчно е клиентите да попълнят онлайн формата на интернет страницата на УниКредит Булбанк - за индивидуални клиенти или юридически лица и служители на банката ще се свържат с тях. На разположение е и Центърът за контакт за клиенти на банката. 

По този начин кредитната институция продължава да оказва подкрепа на своите клиенти, като им предлага конкретни действия и механизъм за облекчаване на обслужването на кредитните им задължения: 

  • Гратисен  период на вноските за главница и лихва за период до 9 месеца, но не по-късно от 31.12. 2021 г.
  • Гратисен период само за главницата за период до 9 месеца,  но не по-късно от 31.12. 2021 г.
  • Механизъм за разсрочване, приложим за револвиращите продукти. 

Клиентите, които не покриват напълно критериите или пък имат нужда от различно решение от предложените в механизмите, също могат да потърсят съдействие, като се свържат с банката. 

Важно е, че кредити, за които вече веднъж е извършено отсрочване преди 30.09.2020 г., могат да бъдат допълнително отсрочвани, като общият период на отсрочването не може да надвишава 9 месеца. 

Единственото условие е задължението да бъде редовно погасявано или с не повече от 90 дни просрочие към 01.03.2020 г. и към датата на кандидатстване за отсрочване и договорът за кредит да е бил подписан преди 31.03.2020. 

Възможността за разсрочване на кредитните задължения до края на март 2021 г. е част от одобрения от БНБ Ред за отсрочване („Ред за отсрочване и уреждане на изискуеми задължения към банки и дъщерните им дружества“).

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: