Защо на силните хора им се налага да преодоляват толкова много трудности

Защо на силните хора им се налага да преодоляват толкова много трудности Снимка: pixabay

Пазете вътрешната си светлина и никога не се отказвайте, каквото и да се случи!

Вътрешната ви сила е пропорционална на трудностите, с които се сблъсквате по своя жизнен път. Проблеми възникват за тези, които са в състояние да ги решат. Ако постоянно ви преследват трудности, значи сте силен човек, защото просто не може да е по друг начин.

Може би се смятате за слаб човек и ви се струва, че другите ви пренебрегват или използват за собствените си егоистични цели. Плачете през нощта, докато се борите сами с вътрешните си демони. Не се отчайвайте и помнете: за да цъфти едно цвете, му трябват както слънчеви лъчи, така и дъжд. Ще преживеете всичко.

Точно в момента, в който решите да не се отказвате, а да се борите, ще направите първата крачка в правилната посока и всяко преодоляно препятствие ще ви научи на нещо важно.

С течение на времето във вашия живот ще се появят хора, които ще станат ваши съюзници и ще могат да ви подкрепят. Всяко препятствие ви прави по-силни както емоционално, така и духовно.

Вие гледате на живота от съвсем друг ъгъл.

Да се ​​изгубите в тъмното е най-лесно, но да видите светлината не е толкова просто. Главното е да не губите надежда.

Ще има моменти в живота ви, когато ще ви се струва, че нищо добро не ви чака. Подобни мисли причиняват силен емоционален дискомфорт и всеки нов ден се превръща в поредното изпитание. Питали ли сте се някога какво точно ви кара да вървите напред? Отговорът е прост: слаб лъч надежда. Вашата вътрешна сила е начин да преодолеете и най-непроницаемата тъмнина.

Как иначе можете да се научите да цените светлината, ако никога не сте били на тъмно?

Силните хора, които срещате по пътя си, са такива само защото веднъж животът вече ги е сразил. Изпитали са много трудности, които са ги научили на нещо важно и са ги направили точно такива, каквито ги виждаме днес.

 Животът ни поднася изпитания само за да ни учи.

Защо силните личности непрекъснато ги преследват трудности?

Ситуациите, които са ви сформирали като личност, са източникът на вашата вътрешна сила. Въпреки това, докато ставате по-силни, вие не постигате просветление, а само правите стъпки към него. Понякога ще трябва да се върнете в тъмнината, за да се изпълните с нова сила. Един прост и лесен живот би бил скучен и безинтересен за вас.

Да бъдете силни означава да не се страхувате да пуснете други хора в живота си, както и да не позволявате на техните негативни думи и действия да повлияят на това как оценявате себе си.

Да бъдете силни означава също да знаете, че определено ще правите грешки, но да не им позволявате да ви извадят от равновесие.

Трябва да се поучите от грешките и след това да продължите напред. След като сте намерили силата си в тъмни времена, вече няма кой да ви победи.

Истина ли е, че силните хора привличат проблеми?

Трудностите и препятствията са неизбежни и всеки човек се справя с тях по свой начин. Можете да избягате от проблема или да опитате да го разрешите. Единствената разлика е, че силните хора не искат да бягат. Те не се страхуват да се изправят пред трудностите лице в лице.

Заедно със силата идва състраданието.

Силните личности са преминали през трудни времена, така че когато видят гневни или объркани хора, те разбират колко болка и тъга има вътре в тях. Силните хора са умни и лесно забелязват лъжи.

Те са извървели своя път сами и затова са невероятно добри към другите. Силните хора могат да видят това, което всеки иска да скрие - комплекси.

Те осъзнават, че са станали силни, преодолявайки липсата на самочувствие. Силните хора се различават от слабите по това, че никога не се отказват, въпреки всички трудности в този жесток свят. Те непрекъснато се развиват.

Привличат ли силните хора нарцисите?

Нарцисите изграждат около себе си защитна стена, създавайки илюзия за превъзходство, а всъщност са уязвими и несигурни. Като деца тези хора не са успели да създадат  с родителите си връзка, основана на състрадание. Това води до следното: в зряла възраст нарцисите не могат да изградят силни и сериозни отношения със своите партньори.

Такива хора използват околните, а именно любовта и добротата, които те им дават, като по този начин се опитват да компенсират липсата им в детството. Чувствителните и любящи хора често попадат в токсичните капани на нарцисите, като по този начин подхранват техните сили.

Силните хора са много добри отвътре, но отвън са корави, което ги прави "вкусно блюдо" за нарцисите. Силните хора привличат нарцисите, но в същото време не им позволяват да ги теглят надолу и отвръщат на удара и с това стават по-силни.

Силните хора изпитват същите трудности като всички останали. Единствената разлика е как реагират на проблемите. Такива хора знаят как да превърнат недостатъците си в предимства.

Те, както всички останали, могат да страдат от депресия. Това е цената, която трябва да платят за силата си. Силните личности често избират упорита работа и изграждат отношения с трудни хора, само защото техният боен дух ги подтиква към това.

Силните хора живеят по този начин, защото могат да се справят с всички трудности, които животът им поднася.

Вашите сили не опростяват живота ви, но ви подготвят за всякакви трудности, които могат да възникнат по пътя ви.

Само падайки, можете да се научите да се изправяте на крака. Само малцина успяват да извървят адекватно пътеката, осеяна с препятствия, но накрая  винаги ги очаква щедра награда.

Пазете вътрешната си светлина и никога не се отказвайте, каквото и да се случи!

   „Можете да бъдете силни и да останете верни на себе си, и въпреки това да не бъдете груби и гръмогласни.“ - Пола Радклиф.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: