Близо $ 24 млрд. са платили презастрахователите заради пандемията

Близо $ 24 млрд. са платили презастрахователите заради пандемията Снимка: pixabay.com/bg

Според данни на швейцарската консултантска компания PeriStrat, пандемията от COVID-19 е причинила загуби за световната презастрахователно индустрия на обща стойност $ 23,7 млрд.

Както съобщава интернет ресурсът УкрСтрахование, позовавайки се на доклада на PeriStrat, декларираните загуби са консолидирана публично обявена сума на разходите на световните презастрахователни компании.

Очевидно е, че този резултат е междинен, тъй като разходите във връзка с пандемията ще се увеличат през третото и четвъртото тримесечие на 2020 г. Реалният резултат от презастрахователните разходи надвишава с $ 1,3 млрд. направената по-рано от PeriStrat прогноза.

„Ние сме твърдо уверени, че през 3-то и 4-то тримесечие на годината ще видим по-нататъшно увеличение на оценките за загубите на презастрахователите. Продължаване на ситуацията с COVID-19 ще доведе до пускането през следващата 2021 г. на допълнителни покрития за отмяна на събития", се казва в доклада.

Освен това в анализа на консултантската компания се подчертава, че съдебните решения за искове от засегнатия от пандемията бизнес, които се вземат в полза на застрахователите, засега не позволяват загубите на застрахователите и презастрахователите да нарастват екстремно.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: