МФ: ЧБР може да финансира бизнеса ни

МФ: ЧБР може да финансира бизнеса ни Снимка: pixabay.com

Уебинар, посветен на възможностите за финансиране на български компании.

Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова и управител за България в Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) откри уебинар, посветен на възможностите за финансиране на компании в сферите на автомобилната индустрия, металургията, фармацията, земеделието, хранително-вкусовата промишленост и търговията. Събитието е организирано от Банката и в откриването му участие взе и президентът ѝ Дмитрий Панкин.

В обръщението си заместник-министър Петрова оцени събитието като полезно и навременно както от гледна точка на пандемичната ситуация, така и от гледна точка на развитието на българската икономика и възникването на нови и нетрадиционни за страната ни отрасли, които се нуждаят от подкрепа, включително и от международни финансови институции. 

Като акционер, ние сме заинтересовани от развитието на Банката в България, подкрепяме инициативата на мениджмънта ѝ за предоставяне на техническа помощ на нуждаещи се компании и предприемачи и разчитаме на качествени български проекти“, посочи зам.-министър Петрова. 

Тя отбеляза, че уникалното за ЧБТР, в сравнение с други международни финансови институции, е фокусът ѝ върху нашия регион и изрази надежда българският бизнес да се възползва от тази концентрация на усилия и желание на Банката този регион да се развива благоприятно.

По време на уебинара експерти от ЧБТР представиха корпоративни инструменти и продукти на Банката, като проектни и корпоративни заеми, гаранции, търговско финансиране, специално предназначени за подпомагане възстановяването на икономическите оператори в условията на пандемия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: