COVID-19: В Мадрид спряха оперно представление след жалба на зрители

COVID-19: В Мадрид спряха оперно представление след жалба на зрители Снимка: Pixabay

Публиката, събрана на балкона на Кралския театър в Мадрид в неделя вечер, изрази неодобрението си с викове „Спрете!“ заради липсата на социално дистанциране.

Ръководството на театъра бе принудено да отмени операта „Бал с маски“ от Джузепе Верди, след като зрителите в залата протестираха гръмко поради недостатъчната дистанция помежду им. Изпълнителите на два пъти започваха първото действие на операта, но заради шума и виковете на публиката се наложи в крайна сметка спектакълът да бъде преустановен.

Зрителите на балкона, където местата са по-евтини, поискаха представлението да бъде спряно малко след неговото започване. Инцидентът бе показан и на видеоклипове, споделени в социалните мрежи. На видеата се вижда, че на балкона почти всички места са били заети, докато на партера е имало оставени свободни седалки между зрителите.

Протестът е продължил, въпреки че по високоговорителите предложили на зрителите да сменят местата си или да получат обратно парите си, за да може спектакълът все пак да се състои. От ръководството на театъра обявиха, че залата е била пълна само на 51% от капацитета си, много под разрешените 75%, установени според разпоредбите на властите в района на Мадрид във връзка с ограничаването на разпространението на COVID-19.

От управата също така подчертават, че здравните стандарти не изискват да има свободно място между всеки двама зрители, а пространство от 1,5 метра и при невъзможност това да се случи – носене на маска, което така или иначе е задължително в театъра. Все пак от Кралския театър добавят, че обмислят какви мерки могат да бъдат предприети за онези зрители, които се чувстват некомфортно в тази ситуация.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: