Продажбите на групата VW отново спаднаха рязко през август

Продажбите на групата VW отново спаднаха рязко през август Снимка: https://pixabay.com/

След междинното възстановяване през юли Volkswagen Group успя да продаде значително по-малко нови автомобили през август.

В сравнение със същия месец през миналата година доставките в световен мащаб са спаднали с 6,6% до 792 200 автомобила, обяви компанията  във Волфсбург в петък. Според наблюдатели в бранша една от причините за това вероятно ще бъде еднократен ефект: август 2019 г. също беше силен поради ранните покупки на автомобили преди следващия етап на по-строги регулации за тестове за емисии в ЕС на 1 септември. През юли тази година доставките на най-голямата автомобилна компания бяха само 0,2 процента на червено в сравнение с предходната година.

Като цяло продажбите спаднаха от пролетта поради кризата с вируса. Специално в Китай нещата напоследък са значително по-добри. Volkswagen отчете увеличение на продажбите от 3,5% през август в сравнение с периода за миналата година, но спадът от 11,6% на годишна база все още е значителен.

Сред отделните марки на групата основната VW Passenger Cars се представи с 6,5% по-лошо, отколкото през август 2019 г. Спадът при Seat (-24,5) и производителя на камиони Scania (-32,4) беше особено голям. Audi бива с 2,4 процента на червено, Skoda - с 6,8 процента. Нещата вървят много по-добре при Porsche, където е постигнат ръст от 7,9%. Останалите луксозни марки Bentley, Bugatti и Lamborghini също са продали повече автомобили.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: