Volkswagen се фокусира върху електромобилите въпреки спада в търсенето

Volkswagen се фокусира върху електромобилите въпреки спада в търсенето Снимка: https://pixabay.com/

Желанието за електрически автомобили, особено в Германия, намаля в началото на годината поради инфлацията и доскорошното дълго чакане за доставка

Германският автомобилен производител Volkswagen се надява търсенето на електрически превозни средства да се повиши след доскорошното забавяне и остава фокусиран върху тях, каза мениджърът на компанията Томас Шефер преди автомобилното изложение IAA, предава Hina.

"До 2027 г. ние като марка ще представим 11 нови електрически модела на пазара", каза Шефер пред германската агенция dpa.

Въпреки че търсенето намаля напоследък, VW ще продължи да фокусира вниманието си върху електрическите превозни средства, каза той.

„Предполагаме, че делът на електрическите коли в Европа ще се увеличи значително през следващите години“, каза Шефер, който нарече скорошния спад в търсенето „временен“.

Намалено желание за електрически автомобили

Желанието за електрически автомобили, особено в Германия, намаля в началото на годината поради инфлацията и доскорошното дълго чакане за доставка.

Това означаваше, че VW трябваше да намали производството в Емден за определен период.

Сега обаче ситуацията се е подобрила, каза Шейфър.

„От май отново наблюдаваме нарастваща тенденция на нови поръчки“, обясни той.

Шейфър изключи възможността за намаляване на цените, въпреки че американският производител на електрически автомобили Tesla намали цените, за да стимулира търсенето.

В Германия VW изпревари Tesla

Целта на VW е да разшири дела на електрическите превозни средства до 80 процента до 2030 г. и след това до 100 процента три години по-късно.

Продажбите на електрически превозни средства представляват едва 7,3 процента от общите продажби в световен мащаб през първата половина на 2023 г., но Шефер твърди, че това се дължи главно на страни като Бразилия, където бизнесът е в начален стадий.

„В Европа делът на електромобилите вече е значително по-висок. В края на първото полугодие бяхме на 15,1 процента, само в Германия дори на 15,4 процента“, добави той.

Това означава, че в Германия VW успя да изпревари Tesla и да стане марка номер едно, когато става въпрос за електрически превозни средства.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: