Национален парк в Тайланд връща на посетителите хвърлените отпадъци

Национален парк в Тайланд връща на посетителите хвърлените отпадъци Снимка: needpix.com

Тези, които замърсяват парка, получават изхвърленото от тях обратно

Властите в известния национален парк Khao Yai, който се намира в Тайланд, недалеч от столицата Банкок, са намерили иновативен начин да се справят със замърсяването на природата в защитената територия.

Министърът на околната среда на Тайланд заяви, че отпадъците, намерени в парка, ще бъдат пращани обратно на тези, които са ги оставили там. Извършителите също ще бъдат регистрирани в полицията.

Посетителите на националния парк ще трябва да се регистрират при посещение с адресите, на които живеят, за да могат след това да бъдат намерени, ако са оставили отпадъци на неразрешени за това места.

Тайландският министър на околната среда Варавут Силпа-арча публикува във Фейсбук профила си снимки на кутии, пълни с отпадъци, които са готови за изпращане.

В поста пише още: „Вашите боклуци - ние ви ги изпращаме обратно", с което се напомня на посетителите на националния парк, че замърсяването му е престъпление и се наказва със затвор до 5 години и солени парични глоби.

На качените снимки се вижда също, че в кутиите освен боклуци има и надпис с учитво послание: „Забравихте тези неща в национален парк Khao Yai."

Властите предупреждават, че боклуците, оставени в националния парк, могат да са изключително опасни за животните, ако последните решат да ги ядат.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: