Мечка с часове отчаяно се опитва да съживи премазаното й от автомобил меченце

Мечка с часове отчаяно се опитва да съживи премазаното й от автомобил меченце Снимка: Национален парк Йосемити - САЩ

Зад сухата статистика на подобни пътни инциденти се крие сърцераздирателна реалност, коментират от Националния парк Йосемити

В продължение на няколко часа майка мечка отчаяно се опитва да съживи премазаното й от автомобил меченце. Това се случва в Националния парк Йосемити, щата Калифорния – САЩ, разказа телевизионният канал Fox 2. 

„Зад мен се разнесе дълбоко, но в същото време меко ръмжене. Веднага се досетих какво означава това. Този звук женските мечки използват, когато викат своите деца”, пише рейнджър във фейсбук. Той илюстрира поста си със снимка, на която се вижда как майката стои около тялото на мечето, което очевидно е само на няколко месеца. 

Рейнджърът отбелязва, че пътни произшествия с мечки най-често са причина за смъртта на тези животни в парка и обръща внимание, че зад сухата статистика се крие сърцераздирателна реалност. 

„Моята работа е проста: да намеря загиналата мечка, да прибера трупа й по-далече от пътя, за да не премажат автомобилите и други животни, които ще дойдат до тялото, да попълня отчета и да изпратя образци и измервания за изследване. След това ще прибавя този случай към общия брой на убитите от автомобили мечки през тази година. Напълно бездушно. Но реалността, която стои зад тези случаи, не е такава”, пише рейнджърът. 

Неотдавна бе съобщено, че домашно куче от китайския град Гуан Юан, провинция Сечуан, отчаяно се опитва да събуди загинало под автомобилни гуми коте, като издърпало трупа встрани от пътя. Действията на това животно били заснети, а видеото – публикувано в мрежата. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: