Правете това, което обичате, за да не работите

Правете това, което обичате, за да не работите Снимка: https://pixabay.com/

Чували ли сте някога поговорката „Правете това, което обичате, и няма имате нито един работен ден през живота си?“ Това далеч не е неясно за тези, които са запалени по работата си.

Мнозина се опитват да разберат в какво се крие тяхната страст и как да придобиват доходи, като й се отдадат.

За съжаление, страстта не е нещо, което традиционно виждаме на ежедневното работно място в офиса. Индивидуалността се обезкуражава в повечето корпоративни среди. Хората, които са особено „ексцентрични“, обикновено се обезличават и в крайна сметка избледняват.

Ексцентричността малко или много е онзи начин, по който „сте себе си“. Всички притежаваме доза ексцентричност в някои отношения и излъчваме най-много радост и страст, когато просто се отпуснем. В ексцентричността често се крият иновации, визия и креативност - все неща, които са изключително ценни.

В даден момент, още докато сме в началното училище, вече не е „готино“ да изразяваме твърде много вълнението си. Децата на възраст над 8 години, които успяват да запазят експанзивността си, често биват отхвърляни и избягвани. В толкова ранна възраст ние научаваме, че нашата страст трябва да бъде потушена, за да можем да се впишем.

В постоянно променящия се пазар на труда всъщност е наложително да се откроявате - да не се вписвате. Ето защо, ако сте загубили страстта си, трябва да я възродите отново. За да можете да бъдете изключителни.

1. Спомнете си какво обичахте преди.

Докато растем, сме склонни да забравяме по какво сме се увличали като деца. Кои бяха нещата, в които потъвахте и можехте да прекарате часове, правейки точно тях? Може би сте обичали да се катерите по дърветата или да измисляте песни, или да играете видео игри с приятелите си. Може би това са били изкуството или музиката, или писането на истории.

Опитайте се да си спомните какво ви е направило най-щастливи. Ако детството не предлага никакви отговори, опитайте да поровите в най-скорошния спомен от най-щастливите си моменти. Назовете това нещо, което обичате.

2. Правете това, което обичате, последователно.

Това е важно. Особено ако е минало много време. Дължите го на себе си и на света, за да върнете страстта в живота си.

Започнете с един ден в седмицата. Може би уроци по танци или посещение на фитнеса. Вижте какво е усещането. Вижте как се променяте. Вземете тази страст със себе си през следващия ден и вижте как можете да я внесете в света, като споделяте хубавите неща с всички около вас.

Може би се усмихвате повече. Може би работата ви е по-креативна.

3. Не чакайте, създайте го.

Страстта идва отвътре. Затова може да бъде толкова труднопостижима, защото ние започваме да чакаме светът да ни внесе страст, вместо да я култивираме сами.

Ние сме пасивни, чакаме да ни забавляват. Изглежда, че сме забравили, че ние сме тези, които отговаряме за домакинството на партитата и създаването на преживявания в живота ни. Ако не донесете нещо на масата, никой не би пожелал да ви покани да седнете при него.

4. Излезте извън зоната си на комфорт.

Може би не притежавате способността да правите нещата, които някога сте обичали, поради някакви ограничения. Това не означава, че трябва да откажете от страстта, а че трябва да започнете да изследвате. Наистина никога не знаете какви дейности или занимания могат да ви завладеят, след като се включите в тях.

В крайна сметка от вас зависи това да генерирате страстта, която ще вдъхновява другите и света. Когато го направите, ще видите как вашата собствена стойност се увеличава и следователно вашата нетна стойност.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: