VW: Електрическата кола е толкова екологична, колкото електричеството, което използва

VW: Електрическата кола е толкова екологична, колкото електричеството, което използва Снимка: motorauthority.com

Volkswagen излезе с авангардната версия на своите батерии за електромобили Elli 2, която използва софтуер за презареждане със слънчева енергия от фотоволтаичните системи на норвежкия производител Otovo

Идеята е купувачът на EV на VW да се снабди на добра цена и със соларен панел Otovo, което ще намали с около 40% разходите му за презареждане. Посочената цифра съвпада и с изчисленията на британската организация за енергийна ефективност Energy Saving Trust.

Пред Telegraph от VW изтъкват предимствата: „Една електрическа кола е толкова екологична, колкото електричеството, което използва, а в момента слънчевата енергия е един от най-рентабилните енергийни източници и чудесна възможност както за мобилността, така и за личния енергиен преход”. 

Предимството на Otovo, за да бъде избрана за партньор на VW, е динамичното развитие на соларната компания. Стартирала през 2016 г., Otovo вече е инсталирала повече от 20 000 фотоволтаични съоръжения в 13 европейски страни, включително Франция и Обединеното кралство. 

Двете страни са доволни от съвместната си инициатива. От Elli (компанията на VW за автомобилни батерии) оценяват подхода като интелигентно интегриране на мобилността и енергийния преход”, посочвайки, че електромобилите VW ще се зареждат „по-достъпно и по-рентабилно”.

Otovo подчертават, че съвместното им „авангардно решение” с VW е „крайъгълен камък” в сферата на електрическите превозни средства. Соларната компания е доволна, че и по този начин ще демонстрира предимствата на фотоволтаичните си системи и очаква потенциално значително разширяване на пазара си

Партньорската сделка между VW и Otovo е поредно благоприятно решение за европейския автомобилен пазар в конкуренцията му с китайските автопроизводители. ЕС вече обяви, че ще повиши петктратно митата на китайските електромобили, чийто дял на европейския автомобилен пазар е незначителен. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: