5 неща, които трябва да знаете, ако излизате на среща с холандци

5 неща, които трябва да знаете, ако излизате на среща с холандци Снимка: Pixabay

Вятърни мелници, безбройни лалета и вкусно сирене, това са обикновено едни от първите неща, с които асоциираме Нидерландия.

Холандците безспорно са известни с много неща, но какви са те самите – холандските жени и мъже? С какво се занимават, как живеят, кое е типично за тях? И най-важното: какво трябва да знаете, ако възнамерявате да излезете на любовна среща с холандец?

Ако се надявате да намерите нежна сродна душа, която да дойде и да изсипе всичките звезди в краката ви, новините са по-скоро лоши за вас: холандците не са типичните персонажи от точно тази приказка.

Пътят към сърцето на вашия холандски избраник е честността

Това важи в еднаква степен както за холандските мъже, така и за жените: честността е тяхната политика. Ако след романтичната вечеря имате нещо заседнало между зъбите, избраникът ви непременно ще ви го каже. В началото това може да е малко шокиращо, но след като свикнете, бързо ще осъзнаете, че тази директност не е задължително лош навик. Бихте ли искали да се разхождате цяла нощ, без никой да ви каже, че имате, например, червило по зъбите си?

Холандците вярват, че е по-добре да са честни, отколкото да подведат някого или да създадат големи очаквания. Те просто поставят картите си открито на масата, така че да няма шикалкавене и драми.

Лека небрежност няма да навреди

Ако очаквате да ви заведат в изискан ресторант на първата среща, добре е да сте подготвени, че нещата може да не се развият точно по този начин. По-вероятно е да се озовете в някое традиционно холандско кафене, където да се насладите на пинта и неизбежните крокети битербален.

Освен това ресторантът изисква рокля, високи токчета или пък вратовръзка, а кой би искал да си усложнява живота така, след като после и без това ще се приберете с колелото.

Няма въпроси табу

Свободата и индивидуалността се насърчават в Нидерландия. На доста ранен етап от връзката ви, а защо не и още на първата среща, най-вероятно ще ви поставят въпроси, които на други места биха се възприели за нетактични или направо груби. Причината е, че холадците искат да знаят мнението ви по всякакви теми, за да преценят дали двамата изобщо сте съвместими помежду си. Освен това те са готови да ви дадат своето мнение, независимо дали искате да го чуете или не, и са безкрайно директни.

Брак, ипотека и деца

Ако връзката ви е сериозна, вероятно очаквате след известно време единият от вас да зададе големия въпрос. След това идват бракът, ипотеката и детето – или поне в обичайния случай нещата протичат в този ред. В Нидерландия обаче последователността е  малко по-различна. Връзката ни върви добре? Страхотно, тогава нека се преместим заедно и може би да си купим къща! Какво следва? Какво ще кажеш да станем родители? В Нидерландия първо идва къщата, след това домашният любимец, после детето и чак след всичко това бракът.

Да спестим пари

Холандците са известни с това, че са пестеливи. Те знаят къде са най-добрите оферти и не искат да плащат допълнително за нещо, което може да се намери за по-малко пари. Но това не е нещо лошо, нали? Практичността и пестеливостта могат да бъдат много добри черти. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: