4 лични финансови навици, които богатите предприемачи притежават

4 лични финансови навици, които богатите предприемачи притежават Снимка: https://pixabay.com/

Въпреки че балансът по сметката ви може да не е толкова впечатляващ, колкото този на Уорън Бъфет, е възможно да се приближите поне малко до неговия, като разгледате тези практики.

Почти всеки предприемач иска да види как бизнесът му се превръща в следващия Airbnb или Uber. Въпреки че успешното стартиране разчита на страхотен маркетинг и предоставяне на подходящия продукт или услуга, това не е основната причина в разликата между вашата и банковите сметки на най-богатите предприемачи в света.
 

В действителност натрупването и поддържането на състояние произтича от интелигентните лични финансови навици. Не е необходимо вашият стартъп да се превърне в бизнес за милиарди долари, за да постигнете целите си за забогатяване. Прилагайки същите навиците на едни от от най-успешните предприемачи, можете драстично да подобрите финансовото си състояние. Ето четири, с които да започнете.

1. Създайте мотивиращ списък с финансови цели.

Колкото и да е важно да имаме бюджет, това, по което заможните хора се отличават, е, че имат ясни финансови цели. Воденето на списък с финансови цели и преглеждането им всеки ден ще ви даде ясна насока по отношение на действията, които трябва да предприемете за подобряване на личното финансово състояние и рентабилността на вашия бизнес.

2. Съставете план за разходи и спестявания.

Липсата на навици за спестяване и план при харченето на пари е една от най-големите клопки, която пречи на предприемачите да постигнат целите си за забогатяване. Спенсър Баркли, основател и главен изпълнителен директор на Savology, обяснява: „Проблемът произтича от факта, че много от нас просто не проследяват къде отиват парите им, което може да подкопае финансовите ви цели и работата ви над тях. Сериозното бюджетиране означава да планирате предварително как ще похарчите и спестите парите си и след това да проследявате всеки разход. Когато сте наясно с навиците си за харчене, става много по-лесно да ги държите под контрол и да допринасяте повече за целите си за спестяване.“

С тази информация в ръка можете да намерите начин да намалите разходите си. Това би могло да означава преминаване към по-евтин интернет доставчик за вашия бизнес или въздържане от ежедневното посещение на кафенето по време на работа.

3. Инвестирайте, за да създадете пасивни доходи.

 За собствениците на фирми намирането на начини да инвестират печалбата обратно във фирмата е от ключово значение за по-нататъшния растеж. Същото важи и за личните ви финанси.

Много от експертите по инвестиране препоръчват прилагането на стратегията „купувай и задръж“ като начин за генериране на пасивен доход с течение на времето. Според Investopedia дългосрочно проучване на тази стратегия, обхващащо периода от 1926 до 2010 г., установява средно 12,1% годишна възвръщаемост при малките инвестиции и 9,9% годишна възвръщаемост за големите инвестиции.

4. Бъдете наясно с пазара.

Изследванията на CB Insights разкриват, че 42% от неуспехите при стартиране се дължат на липсата на нужда от техния продукт или услуга на пазара. Липсата на пазарна осведоменост може пряко да повлияе на успеха на вашия бизнес и личните ви финанси. Богатите предприемачи полагат усилия да бъдат в течение с общите тенденции, които биха могли да повлияят на техния бизнес и лични финанси. Например промяната на лихвените проценти може драстично да повлияе на дългосрочните ви разходи за теглене на заем при стартирането на ново бизнес начинание.

За мнозина постигането на лична финансова сигурност изисква промяна в навиците или отдавна установения начин на мислене. Това може да изглежда като предизвикателство, но крайният резултат си заслужава. Поемайки пълен контрол върху начина, по който използвате парите си, можете да увеличите личното си богатство, като същевременно повишите шансовете за дългосрочно финансово израстване.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: