Във Великобритания създават първия в света център за изследване на кръговата икономика

Във Великобритания създават първия в света център за изследване на кръговата икономика Снимка: pixabay.com

Във Великобритания ще бъде създаден първият в света международен център за изследване на кръговата икономика

Във Великобритания ще бъде създаден първият в света център за изследване на кръговата икономика, съобщи днес правителството на страната.

"Във Великобритания ще бъде създаден първият в света международен център за добри практики за устойчиво управление на ресурсите в рамките на кръговата икономика, който получи подкрепата на ООН", се казва в прессъобщение на сайта на британското правителство.

Центърът ще разработва устойчиви подходи към кръговата икономика и ефективността за използване на ресурсите, за да осигури намаляване на въглеродните емисии и преход към "зелено" бъдеще, се уточнява в материала.

Центърът, който ще бъде официално открит през април 2024 г., ще бъде създаден на базата на пет институции: университетския колеж в Лондон, университета Ексетър, Лондонския университет "Брунел", университета Суонзи и Британската геоложка служба.

Кръговата икономика е модел на производство и потребление, който предполага повторното използване, възстановяване и преработка на съществуващи материали и продукти възможно най-дълго.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: